zondag 21 september 2014

Kom in actie voor Raif Badawi

 Hallo allemaal,Bloggen is iets wat ik al een tijdje doe en ook erg leuk vind.

Dit bericht raakt me....vandaar dat ik het deel en hoop dat meer mensen dat gaan doen!!!
Klik de link even aan en lees zijn verhaal!!! 
En nog beter....deel de link!

 Kom in actie voor Raif Badawi


Duizend zweepslagen en tien jaar cel. Dat is de straf die de Saudische Raif Badawi krijgt voor het schrijven van kritische blogs.
Begin mei 2014 werd de Saudische blogger Raif Badawi veroordeeld tot tien jaar cel, duizend zweepslagen (vijftig per week) en een boete van 1 miljoen rial (191 duizend euro) voor het ‘beledigen van de islam’. Op 1 september werd de straf in hoger beroep door het gerechtshof in Jeddah bevestigd. De eerste serie zweepslagen kan daardoor mogelijk al binnen enkele weken worden uitgevoerd. Amnesty beschouwt Raif Badawi als gewetensgevangene die alleen maar vastzit omdat hij als blogger op vreedzame wijze gebruikmaakte van zijn recht op vrije meningsuiting.
Raif Badawi (1984) is medeoprichter van een van de grootste online fora van Saudi-Arabië, Saudi Arabian Liberals. Dit is de werkelijke reden voor zijn veroordeling. De Saudische autoriteiten voeren een meedogenloze campagne om vreedzame activisten de mond te snoeren. Hierbij worden ernstige maatregelen, zoals zware gevangenisstraffen en lijfstraffen, niet geschuwd.

Jolette

1 opmerking:

  1. super van je, dit blog. Ik las het al op het web. Ik hoop dat het lukt!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...