donderdag 11 oktober 2012

Les 3
De opdracht was om een serie te maken...er moest een verband tussen de foto's zitten.
Ik had niet erg goed opgelet....een serie bestaat kennelijk altijd uit 3- 5- 7  foto's....!
Had er wel meer gemaakt maar deze 4 vond ik het beste en heb ik af laten drukken!
Het verband tussen deze foto's?
Ik fotografeer meestal de natuur rond de plas waar ik elke dag een rondje maak met de hond.
Nu heb ik de dingen waar ik me meestal aan stoor op de foto gezet [ zwerfafval!]En de foto van het riet...ja daar kan ik wel een mooi verhaal over gaan maken, maar dat vond ik gewoon een mooie foto dus die heb ik erbij gedaan ;-]]]

Jolette

3 opmerkingen:

 1. Hallo Jolette,
  Had al een tijdje niet meer bij je foto's gekeken. Ze zien er echt prachtig uit. Zelfs zo'n vies blikje.
  Heel veel groetjes van
  Ini

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zwerfaval wordt bijna "mooi" met jouw foto's!
  Het rode balletje in het water springt eruit, mooie schaduw. Goed gedaan met het beeld, balletje niet in het midden, zowel horizontaal niet als verticaal niet.
  En het blikje, oei, dat is wel een confrontatie met dat zwerfafval waar jij je aan ergert (en ik ook hoor!). Lekker groot in beeld, duidelijk waar het niet hoort (in het gras), gelukkig erg gedeukt en een beetje roestig, waarmee het een niet heel net blikje is, en dat past weer goed bij jouw gevoel bij deze foto.
  Ik denk dat de onderste foto misschien een gedumpt pallet of zoiets is? Wel een goede keus om op deze manier de foto te nemen, maar als je je gevoel van zwerfaval ook wilde weergeven, dan zou ik dit ook als een hek kunnen zien ter afscheiding ergens van. Het ziet er voor mij niet uit als zwerfaval.
  Altijd leuk om er ook bij te doen wat je zelf een mooie foto vindt! Wordt dat door jullie docent dan "afgestraft", of valt dat mee?
  Uitgaande van jouw gevoel bij de serie (ja ja, 3-5-7 enz. ha ha!) heb ik dan mijn gevoel daarover weergegeven, natuurlijk als opbouwend bedoeld! Ik hoop dat je dat wel snapte.
  Vind je het nog steeds leuk op de fotocursus? Wel een uitdaging om op een andere manier naar beelden, dingen, gebeurtenissen, gevoelens, te kijken en op de foto te zetten. Ik betrap mezelf er regelmatig op dat als ik bijvoorbeeld op straat iets leuks zie, ik dan vaak denk, dat zou zo en zo een leuke foto op kunnen leveren.
  Veel plezier verder met je fotocursus!
  Groetjes van Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja inderdaad, die eerste met die voetbal of wat het ook is is zo knap genomen, ik kreeg er een beetje het schindlerslist gevoel bij, het meisje met het rode jasje, prachtig Jolette, wat een heerlijke hoby lijkt me dit ☺

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...